Teknoloji

AB Deri Mühendisliği Bölümü’nden 800 bin Euro’luk AB ERASMUS Plus Projesi

Ege bilim ekibi bu projeyle Endonezya’daki üç üniversitede ‘Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojisi Mükemmeliyet Merkezi’ kuracak.

AB Deri Mühendisliği Bölümü’nden 800 bin Euro’luk AB ERASMUS Plus Projesi

Türkiye’de deri ve deri ürünleri alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi veren tek kurum olan Ege Üniversitesi (AB) Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Avrupa Birliği (AB) projeleriyle uluslararası deri endüstrisine teknolojik destek sağlamaya devam ediyor.

Deri sektörünün yeşil dönüşümünü desteklemek amacıyla Endonezya’daki üç üniversitede “Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi” kurmayı hedefleyen AB ERASMUS+ Projesi, İtalya ve Yunanistan’dan iki kurum ve beş kurum ortaklığında yürütülecek. Ege Üniversitesi koordinatörlüğünde Endonezya’dan 800 bin Euro bütçeli kurumlar. destek alma hakkına sahiptir.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof., proje ekibini makamında ağırladı. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenlerinin uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda yürüttüğü bilimsel projeler küresel destek almaya devam ediyor. Ege Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği AB ERASMUS Plus Projesi 800 bin Euro bütçeyle desteklenmeye hak kazandı. “Ekibimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

AB Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Mete Mutlu’nun koordinatörlüğünde yürütülen projede AB Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri; Dr. Behzat Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Prof. Dr. Hüseyin Cet Karavana, Doç. Dr. Ersin Ehemmiyet ve Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu bir görevde.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mete Keyifli, “Yükseköğretim Alanında Kapasite Geliştirme (ERASMUS-EDU-2023-CBHE) programı kapsamında ‘ELEGTEC – Sürdürülebilirliğin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliğin Geliştirilmesi’ başlıklı proje Ege Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği Endonezya’da Yeşil Deri Teknolojisi’nin bütçesi yaklaşık 800 bin Euro civarında. tarafından desteklenmeye hak kazandı. Ege Üniversitesi koordinasyonunda yürütülecek projede İtalya’dan iki, Yunanistan’dan iki ve Endonezya’dan beş kurum ortak olarak görev yapacak. Türkiye’nin Avrupa Birliği Araştırma Programlarına her yıl yaklaşık 20 milyon Avro katkı sağladığı göz önüne alındığında, bu programlar tarafından desteklenen proje sayısının arttırılması ülkemiz açısından büyük önem taşımaktadır. “Deri Mühendisliği Bölümü’nde çalışan bilim insanları tarafından hayata geçirilen proje, aynı grup tarafından kabul edilen dördüncü AB ERASMUS+ projesi oldu” dedi.

Endonezya’daki üç üniversitede ‘Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojisi Mükemmeliyet Merkezi’ kurulacak

Proje grubundan Prof. Behzat Oral Bitlisli, projeyle deri sektörünün yeşil dönüşümünü desteklemek amacıyla Endonezya’daki üç üniversitede ‘Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ kurmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Bu projeyle aynı zamanda şunu hedefliyoruz: akademik ve idari çalışanların beceri kazanmalarına ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak. Projemiz kapsamında şirketlere yardımcı olmak için gerekli bilgi ve yetkinliklerin yükseköğretim kurumlarına aktarılmasına yönelik kurslar düzenleyeceğiz. “Ayrıca araştırma ve projeleri teşvik etmeyi de hedefliyoruz. Türk, AB ve Endonezya üniversiteleri arasındaki işbirliği, yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasına yardımcı olacak ve deri işletmeleriyle daha fazla iş birliği oluşturacak.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu